2015.07.21.
14:27

Írta: MarshallX

Hurrá nyaralunk! - DAY 2

Reggeli:

Mondanom sem kell, ki korán kell roppanós virslit, s tojásos rántottát lel, ez ugyebár elengedhetetlen kelléke az európai reggeli korgó gyomornak és különféle savlekötőt sem kell utána még szedni. A roppanós virsli erősen közepes minőségű volt, viszont sikerült találnom egy nagyon finom ételt babos lecsót, amit egészen megvadított a csicseriborsó, na jó azért nem úgy kell elképzelni, hogy mint aki elszívott egy adag spanglit fel s alá rohangáltam anyasült meztelen a hotel egész területén minden asztalnál meg meg állva, hogy egy ír táncot járjak a frissen mosott terítőkön, hanem az ízlelőbimbókat kényeztette ez a bab és csicseriborsó idill, hozzáteszem Bud Spencer is megirigyelte volna. Ami még említésre méltó, hogy sok étterem abba a hibába esik, hogy túl puhára főzik a babot, nos itt pont megvolt az az állag amit egy igazi ínyenc keres de ritkán talál. Igen csak benne vagyunk a nyárban, de volt tavaszi tekercs is a repertoárban, ami fagyasztott silány minőségű volt, de dicséretre méltó mindenképpen, hogy felkerült a reggeli fogások közé, hiszen nem titkoltan ez az egyik kedvencem. A bacon lightos-an volt sütve, a ropogós és a nyers határát súrolva, talán én személy szerint egy picit tovább sütöttem volna, de lévén, hogy nagyon sok a gyermek vendég azt már észre véltem venni, hogy nagyon óvatosan fűszereznek és pirítanak. Összeségében minden megvolt a reggeli során amit az európai gyomor, ízlés megkíván. Panaszra semmi okom, ízletesek voltak az ételek, talán az alapanyag használaton érződött, hogy nem a prémium kategória, hanem az erős közepes minőség van megcélozva a catering osztály által. 

Barangolok, nyitott szemmel járok:

 

Egy nap már elég volt ahhoz, hogy az ember kizökkenjen a szürke, stresszes hétköznapokból és újra olyan dolgokat vegyen észre, amik felett lehet, hogy egy szokásos napon elsiklana, nevezetesen gondolok itt arra, hogy a szállodában erősen érezhető, hogy vannak dolgok amiken előszeretettel szeretnek spórolni - most nem kívánom firtatni a szálloda vagyoni helyzetét, de ha tippelnem kellene mint sok magyar szálloda egy nagyon nagy hitelállománnyal küzd, amit előbb inkább mint utóbb vissza kell fizetni, ha szerencséje van akkor nem devizában, ha nincsen akkor bezony abban - hogy néhány példát említsek: szúnyogháló van a műanyag nyílászáróhoz, illetve pontosítok fénykorában volt, ugyanis most még el lehet húzni de harmonika szerűen mozog vele a háló minden egyes része, ami önmagában nem is jelentene nagyobb gondot, ha nem mindegyik része akarna külön utat járni miközben megpróbáljuk elhúzni, ennek következtében dacolunk a mandulákkal, s marad a csukott ablak klíma verzió az éjszaka folyamán.

A fent említett szúnyogháló:

szunyoghalo.jpg 

Szőnyegek - istenverte szőnyegek, dicséretes, hogy minden nap porszívóznak, viszont az már az első lépések megtétele során látszik, hogy szőnyegtisztító berendezéseik nincsenek, hiszen minden négyzetméteren találni egy-egy igen makacs foltot, olyant amit egy mosópor reklám is megirigyelne és búsás royaltit fizetne azért, hogy felhasználhassa reklámcélra, természetesen a reklámadó megfizetésével. 

Ablakok - Nagyon szeretem ha valami tele van ablakokkal és tudom itt most a greenpeacesek hozzám vágják rögvest ami a kezük ügyébe kerül, mert ugyebár amin sok az ablakfelület azt hűteni kell nyáron és az bezony nem tesz jót, de hát tudjuk, hogy a dübörgő gazdaság többlet energiafogyasztással jár és hát amúgy is lesz nekünk egy Paks II., így nyugodt szívvel fogadom el a tényt, hogy amerre a szem ellát ablaküvegek sora látható. Van még egy nagy hátránya az ablakoknak, a takarítás, belülről könnyen elérhetőek, de kívülről igen drága mulatság takarítani ezeket e behemót táblákat, hát nincsenek is takarítva rendesen, mi sem bizonyítja ezt jobban mint, hogy belülről elszáradt légy tetemek díszítik a belső ablakpárkányokat, kívülről pedig pókhálók, darázsfészkek és madárvégtermékek sora kézteti a kifele kandikáló szemeket, hogy rögvest találjanak a távolban valami fix pontot a tavon, csakhogy a negatív gondolatok minél előbb tovaszálljanak és próbáljon az ember csakis a szépre és a jóra gondolni. Egyébként az erkély is üvegből van és az sincsen rendesen takarítva.

H+M avagy hideg és meleg csapok - Kérem szépen itt most legszívesebben Hofi elvtársat idézném, de sajnos nem tehetem, mert a két csap közül az egyik működik. A zuhanyzóban tapasztaltam azt, hogy a csaptelep amíg nem váltok zuhanyrózsára tökéletesen működik, de amint átváltok a nyomás elvész, ez hihetetlenül zavaró tud lenni zuhanyzás közben, nem beszélve arról, hogy a csaptelep nem képes az állandó beállított hőmérséklet tartására, hogy szemléltessem: langyos vízben zuhanyzol és hirtelen kapsz egy hideg zuhanyt akarva-akaratlanul, majd 5 másodperc múlva, mintha mi sem történt volna, újból langyos vízzel találod szembe magad.

Vacsora:

Elkérezett a nap fénypontja és igen, sikerült a szakácsoknak meglepniük engem egy csodálatos bárányhússal, de mint azt korábban említettem sok gyermek van a hotelban és nagyon nem szeretik használni az intenzív fűszereket, így ez is csak egy low carb low fat nyalánkság volt ahhoz képest amit mondjuk egy steakhouseban fogyasztanánk. Volt egy mennyei meggyes csokis sütemény amiből az idők végezetéig el tudnék lakmározni, és említeném még a diós süteményt, melyben rengeteg élesztő volt, mert sajnos ez intenzíven érződött is rajta, amúgy ezt a parányi szépséghibát leszámítva tökéletes volt a csokiöntettel együtt. 

Este természetesen megint gyerek discoval zárult a nap. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rationaleyes.blog.hu/api/trackback/id/tr987644538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása