2014.03.12.
21:38

Írta: MarshallX

Fedezzuk fel Amerikát! - Let's discover USA!

independence-day-united-states-of-america-23406824-1920-1200_1394656384.jpg_1920x1200

Hogy Borat-ot idezzem, US and A-be sikeresen megerkeztem marcius ho 18. napjan. Utvonalam BUD-LHR-MIA-BNA keresztul vezetett. Budapesttol Londonig a szokasos kb ketto es fel oras zotykolodes, ezt meg az is aki Ikarussal megjarta anno Bulgariat vagy Romaniat siman tuleli, nem is ekkor fogalmazodott meg bennem, hogy megertem azokat akik inkabb kenyelmesen hullamtorovel felszerelet hajokkal, kenyelmes kabinokban szelik at az atlanti oceant. Tortenetesen eme gondolatmenet Londonbol Miamiba tartva szuletett meg szurkeallomanyom rejtett zugaiban. 

Boeing 747-400 - 26 evestol csak fiatalabbak vannak :) megnyugtato, bar sikerult kifogni egy igen megfaradt darabot, melyben felszallaskor az ember osszekulcsolt kezekkel, remego ajkakkal varja, hogy a kisse viseltes, remelhetoleg jol karbantartott, idejet mult Boeing a felszallaskor elerje az ehhez szukseges 290 km/h oras sebbeseget. 

3 ora repules utan: Gond egy szal sem a kajat is nemsokara hozzak... Egy picit talan aggaszto hogy 1/3 uton vagyunk kb tul es mar mar kezdem unni a banant...

5 ora repules utan: Az osszes olyan film ami erdekelt lekerult a to do listrol... 

6 ora repules utan: 1/3 van vissza - nana hogy ilyenkor jott meg a turbulencia 1 1/2 ora folyamatos ules...

8 ora repules utan: Azert adjunk egy eselyt a kevesbbe figyelemfelhivo filmeknek is, mondvan rosszabb nem lehet a tobbitol...

9 ora repules utan: Kene aludni is valamit...

Voltakeppen nem is volt olyan rossz az utazas ha eltekintunk ama szereny tenyek sorozatatol, hogy habar mozogni lehet, de akarhanyszor jartam egyet es visszafele tartottam mindig egy bufeskocsi jott velem szemben es nem am, hogy a masik oldalon megkerulod mert egyszerre toljak ugye mindket iranyban, mert a nepnek megicsak enni kell - kepzeljunk el 300 embert leesett cukorszinttel, megvan? - no meg, az in flight entertainment-nek nevezett repertoar is eleg szukos, mar ami a filmeket illeti, es nem hiszem, hogy hetente bovul a kinalat, igy az alma mater studiosium itt is utoler bennunket pedig mar akkor is utaltuk amikor iskolank utott kopott padjat koptattuk tovabb. Emlitesre melto, hogy nem volt egy gasztronomiai orgazmusban reszem repules kozben, bar az ember ilyen tulzott elvarasokkal nem is szall fel egy transatlantic jaratra, viszont javara szoljon, hogy valtozatos volt a menu, a scone peldaul kimondott finom volt az eperlekvarral es tejszinnel. 

Hurra vegre Miami, vagy megsem vagyunk annyira boldogok? Miert ne lennenk boldogok a szabadsag orszagaban vagyunk ahol tart karokkal varnak bennunket, vagy megsem? 

Miami reptererol az elso benyomasom az volt, hogy bezony eljart az ido mar felette, egy general raferne, vagy ha mas nem is itt-ott kisebb nagyobb felujitasok jol vennek ki magukat. A masodik pedig, hogy Litl Mehiko, ugyanis akarmerre neztem csak kozep es latin-amerikai alkalmazottakat lattam, leszamitva azt a par afro-amerikait akik a szabadsag hazajanak szeles hatarat a maguk komor, rezenestelen indian arcukkal vedelmeztek. Tortenetesen alig volt par ezer ember elottunk, de semmi baj, hiszen kedd este van, ilyenkor az amerikaiak nagy resze mar valamelyik Drajvtruban koronazza meg a napot egy egesz kozak lovasezrednek elegendo marhahussal, ebbol adodoan 25%-on uzemelt a beleptetes. Mar-mar azt hinne az ember szerencseje van amikor a sor vegere kerul, de nem, mert mindig egyre nagyobb sorba csoportositottak at minket az elobb emlitett rezzenestelen arcu mokasszinos indianok. 

Beleptetes a US and A-be: 

Feltett kerdesek kronologiai sorrendben: 

1. Mi az utazasod celja? Hol dolgozol?

2. Miota dolgozol ennel a cegnel?

3. Mikor mesz haza?

4. Hova mesz? 

Es miutan ezekre a kerdesekre valaszt adtal,  - barmelyik allasinterjun siman atmesz, mert amilyen komolyan, hatarozottan, rezzenestelen arccal teszik fel ezeket akaratlanul is ugy rezed magad mintha harom kavet benyomtal volna es hirtelen meg az egyszeru valaszok is hihetetlen neheznek tunnek - csak azutan hangzik el a magikus mondat: Udvozoljuk Amerikaban :) 

De idod sincsen feloldodni mert maris veszik le az ujjlenyomatodat minden ujjadrol. 

Baggage reclaim

Ballag a katona... akarom mondani ballagunk a szeretett alig tulpakolt borondunk fele, - harom het megis csak harom het - s legnagyobb remenyeink szerint a folyoso tuloldalan ott is fog varni minket. A six sigma poggyaszkoveto rendszernek koszonhetoen, illetve annak a masfel oranak amit a belepesnel toltottunk borondunk nehany masik borond maganyos tarsasagaban varja utazasban megfaradt gazdajat. Rohanas... Gep lekesve... Latin ajku alkalmazott segitseget kerve, nem igazan boldogolunk a kommunikacioval - No time - No time - Right Ticket illetve hasonlo szavak hagyjak el szaja keriteset, hajlamot arra nemileg sem mutat, hogy felvilagositast adjon arrol, hogy lesz e meg aznap ujabb jarat Nashville-be. Ezt kovette kb 1 oras fel s ala maszkalas, s kozben latin ajku netan nem latin ajku embert keresve, aki vegre ertelmes utbaigazitast is tud adni szamunkra, hogy hol kell uj jegyet venni. Meglepo modon itt a US and A ben automata atraktak ingyen a jegyet a masnap reggeli jaratra, ilyennel Europaban meg eddig nem talalkoztam, es Distressed Passenger Fee-t - imadom ezt a kifejezest - biztositottak egy repterhez kozeli Inn-ben, repteri transfer all inclusive. 

Es vegre elrkezett a pillanat, amikor a szabadsag hazajaban jo melyen beleszippanthatunk a szabadsag illataba, s ebben a pillanatban jarja at az amcsi benzinfalok eros kenes szaga tundok minden zeget zugat, s a reszecskeszuronek koszonhetoen az aprobb molekulak evekig ki sem tisztulnak belole. No de kerem, nincs olyan dolog amiert nem kell megszenvedni, nyiltan leszogezhetjuk a szabadsag nem csak draga, hanem budos is. Elso benyomasok? C osztalyu Mercedes 3 literes motorral, otthon kozepfolden  ezeket 2 liter alatt vagy eppen folotte picivel gyartjak, GLK Mercedes 6 literes motorral, Nissan Skyline, Chevy Camaro SS es egyeb olyan jarganyok amiket nem hogy eloben, almaban nem latott meg az ember, s mellettuk az Audi Q7 es terepjaro egy szereny proletarmobilnak tunik. 

Inn

Repteri transzfer - kb orankent jaro kisbusszal - de ne panaszkodjunk, a huszon xedik oraban az ember mar masra sem vagyik mint nemi energia utanpotlasra es egy puha agyra, na meg a kenyesebbike esetleg egy forro zuhanyra. Check-in megtorent, irany a szoba, illetve irany lenne, ha mukodne a kartyas belepteto rendszer, mert ugye mikor maskor romlott volna el mint most. Megszerelni? Este 11 kor nem talal az ember egy Juan-t, hogy megszerelje, szakszeruen meg kell oldani a problemat, a recepcios meg is tette, kitamasztotta az ajtot. Latvan, hogy papirvekony ajtok vannak, nem voltunk tulzottan biztosak benne, hogy a vacsora elfogyasztasa utan ertektargyaink meg mindig a szobaban fognak varni minket. Apropo vacsora, hat megis Amerikaban van az ember, BBQ Burger, nagyon finom volt a huspogacsa a BBQ szosz velemenyem szerint lehetett volna intenzivebb, de az ember este 11 kor oruljon, hogy kap enni valahol, es ne legyenek nagy elvarasai. Egyebkent a low-budget szallodakhoz kepest ez az Inn nagyon kulturalt hely volt, egy ejszakara tobb mint megfelelo, bar 5 percig eltartott mire sikerult beallitani a zuhanyt, kozepfolden ugyebar nem ehhez vagyunk szokva. 

Masnap reggel irany Nashville - ki koran kell Eagle Airlines Embraer RJ 145 ot lel:) 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rationaleyes.blog.hu/api/trackback/id/tr675857718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása