2014.04.01.
06:02

Írta: MarshallX

Jack Daniel's Visitor Center

DSC_0313[1].jpg

 

Elozo bejegyzeseim kozott emlitettem, hogy -Nashville es kornyeke a 'videk' kategoriaba tartozik, itt megemlitenem, hogy akkor meg nem tudtam... hogy mit nem tudtam? Nem, kedves olvaso, itt most nem lesz szo kapitalis harcsakrol es buvaremberekrol, itt kerem szepen arrol van nagyban szo, hogy Lynchburg es kornyeke talan egy pici tulzassal a semmi kozepenek mondhato. Annyira vadregenyes tajat sem kell, hogy a kedves olvaso maga ele kepzeljen, hiszen a maga egyszerusegevel szinte mar egy szeretheto videk, beleertve azt a barlangot, mely raktarozza a meg elkovetkezendo legalabb 80, de lehet, hogy 100 generacio szamara a vasmentes, megfelelo kemenysegu vizet, mely tokeletes whiskey gyartasahoz elengedhetetlen feltetel.

Apropo viz, ha mar igy megemlitettem, itt a US and A-ben allandoan van valami edeskes utoize. Na persze az alap, hogy mineral water nem igazan van - no ugye nem mindenhol szolgalnak fel Perrier-t vagy Pellegrino-t - de azert az Europai feeling megkivanja a bizonyos mennyisegu asvanyok napi bevitelet. Nos, tetszik nem tetszik vizbol altalaban csak pure water, perfect taste, purified drinking water jut... Itt hozzateszem, hogy a perfect taste-tol messze van, kb olyan mint amikor otthon elfeledkezunk egy par napja 40 fokban felig megivott palackozott vizrol es ebbe beleontunk ket teaskanal cukrot. No, de kerem a szabadsagnak ara van, aki normalis vizet akar inni maradjon otthon...

A jo oreg Jacko tudta, hova kell epiteni a Distillery-t, van itt minden mi szem szajnak ingere, elsokent emlitenem a gyarteruleten szabadon szaladgalo mar-mar mammut meretu pulykakat, melyek nyugalmat egy-egy vidam enekesmadar szolid dalolasa szakitja felbe. Fu kover, lagy patak csordogal, mar eppen kerestem volna Iluskat, mint a ruhakat mossa, de habar Iluskat nem, viszont magtarakat talaltam. Ekkor tortent az, hogy a jo oreg cefre illata beszallott orrom nyilasan, s elvezhettem minden momentumat a felkesz allapotban levo anyatejnek, amit hozzateszem Matula bacsi is megirigyelt volna. 

Urban legend

Egyik nap Jack Daniel koran ment be dolgozni, s annyira merges lett, hogy nem jut eszebe a szefkombinacioja, hogy mergeben belerugott egy nagyot, am ez annyira jol sikerult, hogy sebes lett a labujja es elfertozodott, mely kesobb a halalat okozta. Mi a tanulsag? Nem szabad koran menni dolgozni mert halalos is lehet...

A gyarlatogatas soran sikerult megfejtenunk a tura elso nagy titkat, hogy mit is jelent valojaban az, hogy Proof - ezt a szot kb minden masodik mondatban hallottuk a vezetonktol - Proof jelen esetben az alkohol fokra utal, pontosabban az alkohol fok x2. Tehat ami 86 Proof mint ez az uveg Jack Daniel's White Rabbit itt mellettem, mely hozzateszem mar Atlantaban elfogyott, az voltakeppen 43% alkoholtartalommal buszkelkedhet. Tudom, hogy most a hazipalinka rajongok keveslik az alkoholtartalmat, de megnyugtatom oket a harmadik feles utan mar kellemes melegseg uralja a 90 kg feletti uriemberek testet is. Annyiban kulonbozik talan az Old Number 7-tol, hogy egy kellemes vanilias iz koszont vissza a termeket lassan fogyasztva. Egyebkent limitalt kiadas, ugyhogy talpra magyar, irany Lynchburg TN. Single Barrel, ketto uveg pihen meg mellettem immaron egy hete, mindket uveg a limitalt Ducks Unlimited nevre hallgat, s a 13-4090 hordobol kerult palackozasra. Jellegzetessege, hogy van hozza egy femgyuru, melybe a palackozas eve bele van gravirozva, illetve a fa dugo tetejen egy emlekerme is talalhato. (Eljenek a kacsak, ugyanis jotekony celt szolgal minden egyes palack megvasarlasaval a kedves olvaso)

Dry County

Moore County egy un dry county, ami azt jelenti, hogy sehol nem szolgalnak fel alkoholt. Talan az evezred legnagyobb roheje, hogy ott ahol a Jack Daniel's distillery ontja magabol a whiskeys palackokat, eppen ott nem szolgalnak fel sehol alkoholt. Nem olyan vicces ez a tortenet, ha a kedves olvaso belegondol, hogy a megfaradt nep, ami iment vett reszt egy bo ket oras bemutaton, porzo vesevel, tagra nyilt pupillakkal, felcsigazva a gondolattol, hogy nemsokara a vegtermek csusszan le a torkan, minden kortyaval megperzselve nyelocsove lagy oldalat, szomoruan arra eszmel, hogy a jack danielsben kapott harom paranyi kostolo utan, mindenfele alkohol fogyasztasa nelkul kell, hogy szomjasan tavozzon.

Grand Central

Sikerult vegul megtalalni a porfeszek kozpontjat, es mint ahogy a vadnyugaton, akarom mondani a vad delen illik a sheriff ott sutkerezett a homokban, csak eppen nem egy lo volt alatta, hanem kb 362 lovacska, ugyanis egy Dodge Challenger volt a szolgalati jarmuve. Maga a belvaros kilove egy templomszeru kozossegi hazzal, egy dinerrel es nehany csecse-becse bolttal. Szoval nem az a hely, ahol plazacicak serege, mukorommel, drei wetter tafttal beallitott hajjal, tusarku cipoben a porban maszkalva Gucci taskat es Bulgari parfumot vasarol. 

Diner

Uram bocsass a never mar nem emlekszem, pedig dry county-ban jozan voltam, mi lenne ha meg ittam is volna, ajajj, lehet akkor a masnaposok kovetkezo reszet lehetett volna forgatni, ahol kepek alapjan probalom rekonstrualni az elmult par oraban tortenteket. Jut eszembe, vettem egy BBQ szoszt, amin veletlenul rajta van a hely neve, mely: BBQ Caboose Cafe. - apropo remelem tartos a szosz mert mar egy bo hete 70 Fahrenheit feletti homersekleten van tarolva, de gondolom ez hamar ki fog derulni otthon. 

Ami a Diner hangulatat illeti, igen kellemes, mar-mar az az elvetemult gondolat tamadt a fejemben, hogy irnam, hogy csaladias hangulato, de mivel ott van ahol a kutya sem jar, es ahova a postakocsi is egy honapban egyszer, ezert ezzel a jelzovel nem igazan buszkelkedhet, viszont kellemesen csalodtam a pulled pork BBQ platterben, ami kifejezetten finom volt. Izesiteset az is dicseri, hogy rogton szert tettem az elobb emlitett BBQ szoszra es meg egy erme egy dollarost is sikerult kikuncsorognom a kasszabol, ami hozzateszem nem volt nehez, mert a kozelebb a hetvenhez mint a hatvanhoz, kedves felszolgalo holggyel hamara sikerult megtalalni a kozos nevezot.

Joizu falatozas utan vitt az utunk tovabb...  

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rationaleyes.blog.hu/api/trackback/id/tr315888516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása